Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το σκυλί του Ωρίωνα

Πολύ σπάνια αναφέρομαι σε θεατρικές παραστάσεις, όχι τόσο γιατί δεν έχω συχνά την τύχη να παρακολουθώ, όσο γιατί δεν αισθάνομαι ότι είμαι σε θέση να κάνω κάποια πρόταση. Όμως το "Σκυλί του Ωρίωνα" είναι a must see.

Την Πέμπτη που πέρασε βρέθηκα Πάτρα και είχα την ευκαιρία επιτέλους να παρακολουθήσω τη φανταστική παράσταση που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας. Και γράφω "επιτέλους" γιατί η παράσταση ξεκίνησε να παίζεται τον Ιανουάριο στο θέατρο Act και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη παράταση της.

Όλα ξεκινούν από έναν ξεχασμένο έρωτα και μία παράξενη υπόθεση εξαφάνισης. Το Σκυλί του Ωρίωνα είναι ένα θεατρικό έργο για την αγάπη, τις αναμνήσεις, τις προσδοκίες που έχει ο καθένας από τη ζωή, τους μύθους και τις αυταπάτες, αλλά και τους αστερισμούς, τη βοτανολογία και τα μπουζούκια. Μα πάνω απ' όλα για τη μοναξιά που αισθανόμαστε μέσα στο πλήθος. Ουσιαστικά ένα ευφυές κράμα στιβαρού μυθιστορήματος και κινηματογραφικής ταινίας, συγκινητική πολύ και αστεία όταν χρειάζεται, καθηλώνει τον θεατή μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε. Για μένα τέτοιου είδους έργα αποτελούν τον ορισμό της ψυχαγωγίας.

Ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει, προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, ξεκινώντας από σκηνικά, μουσική επένδυση, φωτισμούς και καταλήγοντας στις έξοχες ερμηνείες. Όλα τα παραπάνω μαεστρικά ενορχηστρωμένα από τον Τηλέμαχο Τσαρδάκι, έναν δημιουργό που είχε δώσει από πέρσι τα διαπιστευτήριά του, πάλι με μία δική του πρωτότυπη παράσταση, τα Πούπουλα. Τους είκοσι και πλέον χαρακτήρες που εμφανίζονται στο σκυλί του Ωρίωνα υποδύονται άψογα οι: Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Δημήτρης Τζαβάρας, Μάρια Φλωράτου, Παλαιολόγος Χαλίδας και Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς.

Θα είναι δύσκολο να βρείτε θέσεις για τις μέρες που απομένουν (31 Μαρτίου πέφτει η αυλαία), αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Τηλέφωνα για κρατήσεις και όλες τις λεπτομέρειες θα βρείτε στη σελίδα του event στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: