Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Μάρτιος 6- Προσεχώς


Μερικές ενδιαφέρουσες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες εβδομάδες.

Doomsday

14 Μαρτίου

Οι εσχατολογικές ταινίες πιστεύω έχουν το σταθερό δικό τους κοινό. Επί υπαρκτού σοσιαλισμού υπήρχε η δαμόκλειος σπάθη των πυρηνικών, στις μέρες μας είναι στην επικαιρότητα η καταστροφή του περιβάλλοντος και η επέμβαση του ανθρώπου στα γονίδια. Το «Doomsday» μοιάζει να κάνει ανακύκλωση ιδεών και καταπιάνεται με έναν ιό που ξεσπάει –μαντέψτε πού- στην Αγγλία. Απ’ ότι φαίνεται στη γηραιά Αλβιώνα παίρνουν πολύ στα σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, γι’ αυτό και επιμένουν σε αυτό το θέμα. Τέλος πάντως έχουν περάσει τρεις δεκαετίες απ’ όταν ένας Χ ιός αφάνισε τον πληθυσμό και μία ομάδα ειδικών στέλνεται σε έναν θύλακα για να βρει αντίδοτο. Δεν ξέρω αν θα γίνουν ζωντανοί θρύλοι, αλλά οι δημιουργοί μάλλον είδαν στον κινηματογράφο το «28 Εβδομάδες Μετά» κι ενθουσιάστηκαν.

10.000 B.C.

14 Μαρτίου

Ο σκηνοθέτης της «Ημέρας Ανεξαρτησίας» και του «Μετά την επόμενη μέρα» Ρόλαντ Έμεριχ, επιστρέφει έχοντας στη διάθεσή του απεριόριστο budget και γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου στο 10.000 π.Χ. Παραδόξως δεν υπάρχουν Άτλαντες και Νεφιλίμ, αλλά δεινόσαυροι, μαμούθ και διάφορα σατανικά πλάσματα. Ένας νεαρός, πλην όμορφος κυνηγός, περιπλανιέται σε πιθανά και απίθανα μέρη προσπαθώντας να διασφαλίσει την επιβίωση της φυλής του και να σκοτώσει όλους τους άλλους. Κάπου θα συναντήσει και την πρωτόγονη αγάπη της ζωής του. Αναμφίβολα καλογυρισμένο, το trailer είναι εντυπωσιακό, αλλά και δηλωτικό του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ένα συνονθύλευμα από «Apocalypto», «Βασίλισσα Κλεοπάτρα», «Scorpion King» και «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Nim’s Island

4 Απριλίου

Ένα φάνταζυ ακόμα, με πρωταγωνιστές την Τζόντι Φόστερ (ναι- υπάρχει ακόμα), τον ρωμαλέο Τζεράλντ Μπάτλερ (ο παλιόφιλος Κινγκ Λεονάιντας) και φυσικά το απαραίτητο μικρό, χαριτωμένο κοριτσάκι. Μοιάζει λίγο του σωρού, πλασάρεται ως θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς και έχει επιρροές από το «Stranger than Fiction». Μία συγγραφέας ενώνει τις δυνάμεις της με έναν τυχοδιώκτη για να βοηθήσει ένα κοριτσάκι, το οποίο είναι ήρωας σε ένα βιβλίο της και έχει χάσει τον πατέρα της σε ένα μυστικό νησί. Μπλέξιμο. Δεν ακούγεται και ότι καλύτερο, αλλά αν έχετε παιδιά κι ανίψια και έχετε βαρεθεί τα καρμπόν animation της pixar, τότε ίσως είναι μια καλή λύση.

The Ruins και Prom Night

11 Απριλίου

Αυτές οι δύο ταινίες είναι σχετικά αναμενόμενα θρίλερ, ειδικά το πρώτο που έχει χρηματοδοτηθεί από τη Dreamworks. Στο «Ruins» μία ομάδα τουριστών ξεστρατίζει σε κάποια μεξικάνικη ζούγκλα, όπου παραμονεύει ένα κακό χωρίς όνομα. Η συνέχεια δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, ειδικά γιατί δεν θα έχουν και την Τζένιφερ Λόπεζ μαζί τους. Το «Prom Night» θυμίζει «I know what you did last summer», μιας και ένας εκδικητικός δολοφόνος αποφασίζει να σπείρει τον τρόμο σε ένα σχολείο, γιατί πριν από μερικά χρόνια είχε δει τους μαθητές να προξενούν κατά λάθος το θάνατο ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι ότι το θυμήθηκε λίγο αργά, αλλά κέτσαπ θα δούμε και μάλιστα μπόλικο.

Forbidden Kingdom

18 Απριλίου
Αυτό ίσως έχει ενδιαφέρον, τουλάχιστον έτσι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Ένας νεαρός αμερικάνος, παθιασμένος με τις ταινίες κουνγκ-φου, ανακαλύπτει ένα μαγικό αντικείμενο και ταξιδεύει άθελά του, στην φεουδαρχική Κίνα. Εκεί συναντά τον Τσάκι Τσαν, που μάλλον έχει επιστρέψει για επίσκεψη στην πατρίδα και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απελευθερώσουν τον θρυλικό monkey king, τον οποίο υποδύεται ο Τζετ Λι, αυτοπροσώπως. Αναμένεται καταιγισμός ιπτάμενων κλωτσιών, αλλά και αστεία γκανγκ.Ο σκηνοθέτης έχει κάνει το «Βασιλιά των Λιονταριών» και τον «Ποντικομικρούλη», αλλά και το κακό «Στοιχειωμένο Σπίτι» με τον Έντυ Μέρφυ. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί κάποιος απ’ τους νόμους του τελευταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: