Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2008

Οκτώβριος 9- Harry Potter and the Half-Blood Prince


Πυκνώνουν τα κινηματογραφικά αφιερώματα για την τρέχουσα σεζόν και καθώς δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα όλων όσοι κονταροχτυπηθούν στην αρένα των όσκαρ φέτος, ας δοκιμάσουμε μια αντίστροφη μέτρηση για τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που ανοίγεται μπροστά μας. Για να καταρτίσω την κατάταξη χρησιμοποίησα τα πιο δημοφιλή trailer αυτή τη στιγμή στο imd.com

8. Quantum of Solace. Εντάξει μάλλον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι η νέα ταινία του James Bond, που παρότι είναι η 22η της σειράς αν θυμάμαι καλά, εισάγει πολλές καινοτομίες. Ο μυστικός πράκτορας αναζητά εκδίκηση για το θάνατο της αγαπημένης του που είχε πεθάνει στο τέλος του Casino Royal. Λογικά θα έχουμε να κάνουμε με μία από τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς. Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει στις 6 Νοεμβρίου στην Ελλάδα και φυσικά πρωταγωνιστεί ξανά ο εξαιρετικός Daniel Craig.

7. Terminator Salvation. Νέα τριλογία μάλλον ξεκινάει και αυτή τη φορά πήραν πραγματικό ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Christian Bale αναλαμβάνει να υποδυθεί τον John Connor, αρχηγό της αντίστασης των ανθρώπων ενάντια στις μηχανές οι οποίες καταστρέφουν τον κόσμο κάπου στο μέλλον. Στην Αμερική από πέρσι προβάλλεται και σχετική τηλεοπτική σειρά (Sarah Connor Chronicles- όχι κάτι το ιδιαίτερο) και απ’ ότι φαίνεται οι οπαδοί του franchise παραμένουν πιστοί. Υπομονή, όμως γιατί κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου.

6. Transformers: Revenge of the fallen. Ήταν φυσικό επόμενο μετά τη συγκλονιστική εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας να ακολουθήσει πολύ σύντομα το (πρώτο;) sequel. Και πάλι τα ρομπότ θα πολεμήσουν στη γη, άλλα στο πλευρό των ανθρώπων και άλλα για την πάρτη τους. Τους τόνους τσαλακωμένης λαμαρίνας που θα δούμε στις οθόνες μας σκηνοθετεί και πάλι ο Michael Bay. Αυτό βέβαια θέλει ακόμα περισσότερη υπομονή. Η πρεμιέρα θα γίνει και πάλι στην Ελλάδα στις 26 Ιουνίου.

5. W. Είναι η νέα ταινία του Oliver Stone, που είχε κρυφτεί μετά τον «Αλέξανδρο» και τώρα κάπως πάει να βγει ξανά στην επιφάνεια δειλά δειλά. Αλλά για αυτή την ταινία έχει διαλέξει πολύ παράξενο θέμα, το οποίο αμφιβάλλω αν ενδιαφέρει μεγάλη μερίδα του κοινού. Το W. είναι ουσιαστικά μια βιογραφία του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ, του παλιόφιλου George Bush. Ακούγεται ανούσιο και πιθανότατα θα είναι. Και επίσης έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τον Σαντάμ. Βγαίνει σύντομα αυτό, τέλη Νοέμβρη.

4. Twilight. Ως τίτλος σίγουρα δεν είναι τίποτα πρωτότυπο, αλλά ίσως κάτι έχει να πει. Μεταφορά ενός γνωστού βιβλίου φανταστικής λογοτεχνίας είναι και σύμφωνα με την υπόθεση μια νεαρή κοπέλα ρισκάρει τη ζωή της καθώς ερωτεύεται ένα βαμπίρ. Έρχεται στις 21 Νοεμβρίου και στην Αμερική έχει διαφημιστεί αρκετά.

3. Transporter 3. Πάμε και σε κάτι με περισσότερη κλοτσοπατινάδα. Ο πολύς Jason Statham επιστρέφει στο ρόλο του τύπου που αναλαμβάνει επικίνδυνες μεταφορές έναντι υψηλού αντιτίμου και συνήθως σπέρνοντας γύρω του συντρίμμια, ερείπια και στοίβες νεκρών ανόητων κακών που νομίζουν ότι μπορούν να τον σταματήσουν. Στο σενάριο ξανά ο Luc Besson και περιμένουμε μια καλή περιπέτεια με στυλ. 26 Νοεμβρίου θα επιτεθεί στις σκοτεινές αίθουσες.

2. Fast and the Furious 3. Ο βαρύς Vin Diesel είδε και απόειδε με τις τελευταίες του επιλογές και αποφάσισε να επιστρέψει στο είδος και την ταινία που εκτίναξε το άστρο του. Ε δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να μαντέψετε τι θα περιλαμβάνει η τρίτη ταινία της σειράς. 12 Ιουνίου πρεμιέρα στην Αμερική.

1. Harry Potter and the Half-Blood Prince. Παρότι η έξοδός της στους κινηματογράφους είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, από τώρα έχουν διαδοθεί ρίγη ανυπομονησίας στους ανά τον κόσμο fan του λογοτεχνικού ήρωα της Rowling. Ήδη έχει κυκλοφορήσει trailer της ταινίας και σκηνοθέτης είναι ο David Yates, δηλαδή ίδιος με την προηγούμενη ταινία του franchise.

Δεν υπάρχουν σχόλια: