Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Σεπτέμβριος 13- Mr. Brooks

Κατέβασε αυλαία και το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας και μάλιστα ως ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων χρόνων. Οι λαμπερές παρουσίες δεν έλειψαν, οι ταινίες με ουσία κέρδισαν τις εντυπώσεις και το βραβείο του Χρυσού Λέοντα τελικά απονεμήθηκε για δεύτερη φορά μετά το «Μυστικό του Brokeback Mountain» στον σκηνοθέτη από την Ταϊβάν Άνγκ Λι για το ερωτικό θρίλερ “Lust,Caution”. Tα βραβεία ερμηνείας απέσπασαν ο Μπραντ Πιτ και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η νίκη του πρώτου για το γουέστερν χαρακτήρων «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ» και της δεύτερης στον ρόλο του Μπομπ Ντύλαν (!) αποτέλεσαν σίγουρα ευχάριστες εκπλήξεις. Επίσης τιμητικά βραβεία δόθηκαν στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και στον Νικίτα Μιχαλκόφ για το σύνολο της καριέρας τους.

Ας ρίξουμε, όμως και μια ματιά στις προβολές στην πόλη μας και για όποιον προτιμήσει το Σαββατοκύριακο τους πολυκινηματογράφους Odeon στο Παραλίμνιο από την μετάδοση εκλογικών νέων, exit polls και αποτελεσμάτων. Συνεχίζεται το animation “Σρεκ ο Τρίτος” που έδειξε σημάδια κόπωσης, αλλά σαν παραμύθι έχει την δική του μαγεία, ενώ οι “Simpsons” κινούνται σε γνώριμα μονοπάτια για να σώσουν την πόλη τους, αφού πρώτα την έχουν καταδικάσει σε καταστροφή. Την ίδια ώρα ο δαιμόνιος Τσάκι Τσαν στους “Αλεξίσφαιρους Ντετέκτιβ 3” ρίχνει κλωτσιές με καταιγιστικό ρυθμό προκειμένου να προφυλάξει έναν πρέσβη, ένα αρχαίο μυστικό και μία πανέμορφη-πανέξυπνη γυναίκα. Στην Αμερική πάντως κατάφερε να μαζέψει 129 εκατομμύρια δολάρια. Τέλος ταινία για να αποφύγετε είναι το “Planet Terror” του Robert Rodriguez, που στην Αμερική προβλήθηκε ως μία ταινία με το “Death Proof” του Ταραντίνο και δείχνει πολλά ζόμπι να σκοτώνονται σε μία σειρά από αηδιαστικές σκηνές.

Ανάμεσα στις ταινίες που αναμένονται με αξιώσεις στο επόμενο διάστημα είναι το «Eastern Promises» με τον πολύ Βίγκο Μόρτενσεν και την Ναόμι Γουότς να μπλέκονται σε μία σκοτεινή υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος στο Λονδίνο, καθώς και το «The Brave One» με την Τζόντι Φόστερ να αναλαμβάνει τον νόμο στα χέρια της για να πάρει εκδίκηση από διάφορους άγνωστους εχθρούς.

Για dvd ένα ψυχολογικό θρίλερ με ευφυείς εκλάμψεις. Πέρασε σχετικά απαρατήρητο όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά φιλοδοξεί να κάνει μία αξιοπρεπέστατη πορεία στις ενοικιάσεις και όχι άδικα. Η πρόσφατη ταινία του Κέβιν Κόστνερ “Mr. Brooks” είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό και σίγουρα η καλύτερή του από τον “Σωματοφύλακα” του 1992. Ο Mr. Brooks είναι ένας φαινομενικά επιτυχημένος επιχειρηματίας, που αγαπάει την οικογένειά του. Αναπάντεχα αποκαλύπτεται στον θεατή η σοκαριστική αλήθεια για τον δεύτερο εαυτό που κρύβει μέσα του και από εκείνο το σημείο η πλοκή ακολουθεί τον σκοτεινό, μοναχικό δρόμο, που έχει διαλέξει η βασανισμένη ύπαρξή του. Έξοχη ερμηνεία απ' τον Κόστνερ, καλή η Ντέμι Μουρ, μικρά λαθάκια από τον σκηνοθέτη Bruce Evans, αλλά δυνατή κλιμάκωση με ανατροπές και ταιριαστή κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: