Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Σεπτέμβριος 20- Φύλακες της Μέρας

Είχαμε εκλογές την Κυριακή. Οι εκλογές τελείωσαν. Ζήτω οι εκλογές!

Ας προχωρήσουμε, όμως στα δικά μας. Στις προβολές αυτής της εβδομάδας το «Evening» είναι ένα χαμηλών τόνων δράμα, που συναντά την πρωταγωνίστρια Ann (Vanessa Redgrave) κατάκοιτη κι ένα βήμα προν αποχωρήσει απ’ τη ζωή. Η Ann αποφασίζει να εξερευνήσει το παρελθόν της ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου, για να κατανοήσει το πως διάφορα γεγονότα επηρέασαν την σχέση με την κόρη και τις εγγονές της. Η ταινία είναι ευαίσθητη και ρομαντική, απευθύνεται κυρίως σε γυναικείο κοινό, άφησε καλές εντυπώσεις και αν σας αρέσει μην ξεχάσετε να νοικιάσετε τα «Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας», τα «Ναυτιλιακά Νέα» και φυσικά το «Σπίτι από Άμμο και Ομίχλη».
Κατά τα άλλα ο Τσάκι Τσαν ως «Αλεξίσφαιρος Ντετέκτιβ» συνεχίζει να μοιράζει απλόχερα τις κλωτσιές του χωρίς να ξεχνά να τις διανθίζει με σπιρτόζικες ατάκες, ενώ ο «Σρεκ ο Τρίτος» με βασιλικές εισπράξεις παγκοσμίως, ολοκληρώνει και στην χώρα μας την πορεία του, προβάλοντας ως μία αξιόλογη λύση για όσους προτιμούν τα animations. Αν απ’ την βραδινή σας έξοδο έχουν λείψει τον τελευταιό καιρό τα ζόμπι, τότε η επιλογή σας μπορεί να είναι χωρίς ντροπή το «Planet Terror» του Robert Rodriguez. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά ζόμπι να σφάζονται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους και αίματα να πιτσιλίζουν την οθόνη.
Από τις ταινίες τώρα που αναμένονται με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του μήνα, ξεχωρίζουν οι «Φύλακες της Μέρας» («Dnevnoy Dozor» ο αυθεντικός τίτλος) η οποία είναι μία παράξενη περίπτωση. Έκανε πρεμιέρα πριν από σχεδόν δύο χρόνια στην Ρωσία και αποτελεί συνέχεια του αστικού θρίλερ φαντασίας «Φύλακες της Νύχτας», που είχε προβληθεί και στη χώρα μας, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία διανομής αποφάσισε να την βγάλει φέτος το καλοκαίρι στην Αμερική και ακολούθως ήρθε και σε εμάς. Πάντως βγήκε στην Αμερική γιατί αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται και η τρίτη ταινία, που αυτή τη φορά θα είναι αγγλόφωνη, θα υποστηρίζεται από την 20th Century Fox και αναμένεται να προωθηθεί σαν ένα μεγάλο block-buster. Αν είχατε την ευκαιρία να δείτε το πρώτο «σκοτεινό» φίλμ του Timur Bekmambetov θα έχετε πάρει μία πρώτη γεύση για την θεματολογία της. Σε μία γοτθική, σύγχρονη Μόσχα οι δυνάμεις του Φωτός και του Σκότους βρίσκονται σε έναν αέναο, υπόγειο πόλεμο. Θυμίζει αμυδρά το ύφος του «Underworld», αλλά είναι πολύ πιο σύνθετο και ατμοσφαιρικό, ενώ τα ειδικά εφέ της αγγίζουν το τέλειο. Στηρίζεται στην σειρά βιβλίων του ρώσσου συγγραφέα Sergei Lukyanenko για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα στη «σελίδα για άλλες σελίδες».Αν δεν έχετε αρκετή υπομονή μέχρι οι «Φύλακες της Μέρας» να στοιχειώσουν την σκέψη σας, τότε μπορείτε να ξαναδείτε το πολύκροτο «Traffic» (2000) του βραβευμένου Steven Soderbergh. Παίρνοντας αφορμή από το πρόβλημα των ναρκωτικών που αγγίζει όλες τις βαθμίδες της αμερικανικής κοινωνίας, καταθέτει σκληρές εικόνες που θυμίζουν αμοντάριστα πλάνα δελτίου ειδήσεων και αποσπά ρεαλιστικές ερμηνείες από Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και Μάικλ Ντάγκλας. Υπενθυμίζω τέλος ότι παλαιότερα θέματα και προτάσεις για dvd μπορείτε να αναζητήσετε και στο ιστολόγιο της στήλης στο http://john-pliotas.blogspot.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: