Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Αύγουστος 14- Elegy


Με μια ανάσα πριν τον δεκαπενταύγουστο, το cineplex της πόλης κλειστό λόγω διακοπών και τους περισσότερους από εσάς να έχουν ήδη αποδράσει για εξωτικούς και μη προορισμούς, η σημερινή ύλη φαντάζει εξαιρετικά περιορισμένη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αυτές τις μέρες απλά κατεβάζει παροχή και τα πάντα σταματούν να δουλεύουν. Πείτε το μπάνια του λαού, θερινή ραστώνη ή απόπειρα μίμησης της Τζαμάικα. Άντε να δουλεύουν λίγο όσοι εργάζονται στις πολύ ποιοτικές αθλητικές εφημερίδες της χώρας και προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς της μίας ανώνυμης εταιρείας ότι έκαναν δέκα φορές καλύτερες μεταγραφές από την αντίπαλη ανώνυμη εταιρεία και πάει λέγοντας. Α ξέχασα, έχει και κάτι ακόμα το πρόγραμμα: Ολυμπιακούς Αγώνες στη δήθεν Λαϊκή Κομουνιστική Δημοκρατία της Κίνας. Ξέρετε εκεί που αν έγραφα αυτό που μόλις διαβάσατε, θα κάνατε δέκα χρόνια για να με ξαναδείτε (και αν).

Πάμε παρακάτω σε πιο σχετικά με τη θεματολογία μας. Για να περάσει λίγο η ώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στη χώρα μας τη νέα σεζόν και για διάφορους λόγους αξίζει να τραβήξουν την προσοχή μας.

Βλέπω στην τηλεόραση υπάρχουν πολλά διαφημιστικά trailer για το sequel των Χρονικών της Νάρνια, όπου κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Πρίγκιπας Κάσπιαν. Ήδη έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την πρεμιέρα της ταινίας στην Αμερική και δεν ξέρω πόσοι πολλοί την περιμένουν με ανυπομονησία. Παρά το εντυπωσιακό trailer, ίσως ο βομβαρδισμός του τελευταίου καιρού με μεταφορές φάνταζυ στην μεγάλη οθόνη να έχει κουράσει τους αμύητους στο είδος θεατές. Στην Αμερική σίγουρα δεν πλησίασε την επιτυχία της πρώτης ταινίας, αλλά όπως και να το κάνουμε οι εισπράξεις της τάξεως των 140 εκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες και προφανώς θα κάνει και αξιοπρεπή πορεία στις ενοικιάσεις. Μην ξεχνάμε, όμως ότι είναι μια ταινία που το κόστος παραγωγής της υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια.

Ενδιαφέρων φαίνεται να είναι και το «Elegy» που βασίζεται σε μυθιστόρημα του πολύ γνωστού Φίλιπ Ροθ και το σκηνοθετεί η Isabel Coixet. Πρωταγωνιστεί ο πολύς Μπεν Κίνγκσλεϋ στο ρόλο ενός σοβαρού καθηγητή που συνδέεται στην αρχή ερωτικά και κατόπιν συναισθηματικά με μία φοιτήτριά του, την οποία υποδύεται η Penelope Cruz. Προμηνύεται δραματικό/ συγκινητικό τέλος.

Επίσης έχει σχεδόν ετοιμαστεί και η αρχή της επόμενης τριλογίας «Terminator», αλλά για αυτή θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή γιατί δεν νομίζω να κάνει πρεμιέρα πριν το 2009. Ήδη έχει κυκλοφορήσει ένα πρώτο trailer της ταινίας, το οποίο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Φυσικά δεν θα πρωταγωνιστεί ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και ούτε ο Κάμερον θα είναι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά οι παραγωγοί έχουν στηρίξει πάρα πολύ στην παρουσία του Κρίστιαν Μπέιλ.

Τέλος για dvd και αν για οποιοδήποτε λόγο είστε μες στον εκνευρισμό και την αναίτια τσαντίλα, υπάρχει μία ταινία που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία σας και που θα την λατρέψετε για τις απίστευτες εμπνεύσεις που μπορεί να σας δώσει. Πρόκειται βέβαια για μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών, την «Ψυχή στο Στόμα» του Γιάννη Οικονομίδη, ο οποίος είχε προκαλέσει επίσης με την προηγούμενη του, το «Σπιρτόκουτο». Πολλοί υποδέχτηκαν την «Ψυχή στο Στόμα» με διθυράμβους και έκαναν λόγο για ανώτερη τέχνη και άλλα τέτοια, αλλά πολύ αμφιβάλω αν η συγκεκριμένη ταινία υπηρετεί τέτοιους σκοπούς. Η ιδέα είναι η εξής: οι πρωταγωνιστές κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα εκστομίσει πιο δυνατά τις περισσότερες βρισιές. Όπως καταλαβαίνετε δημιουργείται μια άνευ προηγουμένου ένταση, ειδικά σε σκηνές όπου επί δέκα λεπτά οι ηθοποιοί ασκούν ψυχολογική και σωματική βία ο ένας στον άλλο. Το σενάριο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αν θέλετε απλά να τη δείτε για το ροκ. Αρκεί να θυμάστε ότι ο Τάκης χρωστάει παντού λεφτά. Μία πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε στο youtube και συγκεκριμένα στο http://www.youtube.com/watch?v=3ZgqeVSa2Ys Το αφεντικό δέρνει και φωνάζει σε έναν υπάλληλό του, για μία παραγγελία με ντουί και ειλικρινά είναι από τα πιο αστεία βίντεο που έχω δει. Φυσικά, όπως και όλη η ταινία, απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικους.

Μην δοκιμάσετε αυτά που θα δείτε στο σπίτι ή σε φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: