Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Αύγουστος 7- The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor


Τις μέρες που είμαι εδώ Γιάννενα, ειλικρινά έχω βαρεθεί τις διαφημίσεις τηλεφωνίας στην τηλεόραση. Νισάφι. Βλέπω και σε ΕΤ-1 και ΑΝΤ-1 παίζουν το Lost. Από την πρώτη σεζόν. Α καλά… Είμαστε πίσω. Νομίζω κάποιος θα είναι ήρωας να ξεκινήσει να το βλέπει τώρα. Μου φαίνεται αδύνατο να μην έχει ακούσει χιλιάδες spoilers για την υπόθεση παρακάτω, μέχρι την τέταρτη σεζόν.

Σε άλλα νέα, αν δεν έχω μπερδέψει τραγικά τις ημερομηνίες, από αυτή την εβδομάδα οι πολυκινηματογράφοι Odeon στο Παραλίμνιο θα κλείσουν για διακοπές τριών εβδομάδων, άρα οι επιλογές μας αναγκαστικά συρικνώνονται στα dvd. Ας ρίξουμε μια ματιά στο αμερικανικό box office (δηλαδή τη λίστα των δέκα ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για την εβδομάδα που μας πέρασε) και μετά θα κάνω κανά-δυο προτάσεις για ταινίες προς ενοικίαση (αν μείνει χώρος). Από τη λίστα μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια blockbusters να περιμένουμε το τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη. Ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στις εισπράξεις της εβδομάδας, ενώ ο δεύτερος (και μεγαλύτερος) αντιστοιχεί στις συνολικές εισπράξεις που έχει επιτύχει η ταινία, αλλά λέγοντας συνολικές εννοούμε τις εντός των ΗΠΑ. Πάμε λοιπόν:

1 The Dark Knight (2008) $42.7M $394M

Εντάξει θα με έχετε βαρεθεί να την εκθειάζω. Πλησιάζει να καταρρίψει ιστορικά ρεκόρ, ενώ από παντού έχει δεχτεί καταιγισμό αποθεωτικών κριτικών. Τελικά ο Κρίστοφερ Νόλαν αναδεικνύεται σε έναν από τους καλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες. Αν δεν την έχετε δει στον κινηματογράφο, έχετε κάνει λάθος.

2 The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) $40.5M $40.5M

Τρίτη ταινία για τη Μούμια και πάλι με τον Μπρένταν Φρέιζερ. Άλλαξε βέβαια σκηνοθέτη, μιας και ο Σόμερς εξαφανίστηκε μετά το «Van Helsing». Το τρέιλερ ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό και συμπρωταγωνιστεί και ο Τζετ Λι. Όπως μαντεύετε η δράση έχει μεταφερθεί στην Κίνα. Ακούγεται ταινία ρίσκο και έχει μαζέψει 5,6 στα δέκα στο imdb, αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι και καλή για διασκέδαση. Πάντως στο Μούμια 2 είχα κοιμηθεί στη μέση της ταινίας.

3 Step Brothers (2008) $16.5M $63.2M

Μία Χ ταινία. Από τον τίτλο και μόνο την κόβω αμερικανιά.

4 Mamma Mia! (2008) $12.6M $87.5M

Το γνωστό μιούζικαλ συνεχίζει την επιτυχία του. Ελληνικά νησιά, γκρικ μουζάκα και ο τέως James Bond σε νέες περιπέτειες.

5 Journey to the Center of the Earth (2008) $6.66M $72.9M

Ο Μπρένταν Φρέιζερ έχει την τιμητική του, μιας και πρωταγωνιστεί και σε αυτό. Είναι όπως καταλάβατε μεταφορά του πασίγνωστου μυθιστορήματος φαντασίας του Ιουλίου Βερν, απ’ το οποίο φυσικά κράτησαν μόνο την κεντρική ιδέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το project άλλαξε σκηνοθέτη, γιατί ο προηγούμενος παραιτήθηκε εξαιτίας των εξωφρενικών αλλαγών στην αυθεντική ιστορία. Απευθύνεται μόνο (αλλά μόνο) σε μικρά παιδιά. Είναι γεμάτο με εφέ και νομίζω σε ορισμένα σημεία γίνεται εντελώς καρτουνίστικο.

6 Swing Vote (2008) $6.23M $6.23M

7 Hancock (2008) $5.09M $216M

Ο εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική Γουίλ Σμιθ καταφέρνει να κάνει ακόμα μια φορά μεγάλες εισπράξεις με μια όχι και τόσο καλή ταινία. Υποδύεται έναν σούπερ-ήρωα ο οποίος δεν αποτελεί ακριβώς υπόδειγμα για τους πολίτες.

8 WALL·E (2008) $4.6M $204M

Animation της Pixar. Τα βαρεθήκαμε. Αν εσείς όχι δείτε το, σίγουρα θα είναι καλό.

9 The X Files: I Want to Believe (2008) $3.39M $17M

Μόλις 17 εκατομμύρια σε τρεις εβδομάδες, άρα μιλάμε για εισπρακτική αποτυχία ενός μεγάλου ονόματος. Τι πήγε στραβά; Όλα. Απλά μία μέτρια (ας πούμε) ταινία.

10 Space Chimps (2008) $2.72M $22M

Αυτή βαριέμαι να την ψάξω. Λέγεται «Διαστημικοί Χιμπαντζήδες». Χμ… Αλλά ακόμα κι αυτή την είδαν περισσότεροι από τα x-files. Είναι λίγο ξεφτίλα.

Τελικά δεν μένει και πολύ χώρος. Ανακατέψτε τις στοίβες με τα dvd που θα έχετε μαζέψει απ’ τις εφημερίδες και δείτε μία στην τύχη. Αρκεί να μην είναι Ταμτάκος.

Ή το τρίτο μέρος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: