Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Σεπτέμβριος 11- You don't mess with Zohan

Αφήσαμε πίσω μας και τις δέκα Σεπτέμβρη και στην Ελλάδα εξακολουθούν να κάνουν πρεμιέρα ταινίες οι οποίες στην Αμερική έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Αυτή η διαφορά φάσης που προκλήθηκε εξαιτίας της θερινής ραστώνης στη χώρα μας, αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες ακόμα, αλά έτσι έχουμε και πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις περισσότερες ταινίες που βγαίνουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι παίζει στα Odeon στο Παραλίμνιο, αν και επειδή γράφω νωρίς το άρθρο ίσως ξεχάσω δυο τρεις πρεμιέρες. Είμαι όμως σίγουρος ότι το πρόγραμμα κάπου εδώ στα αριστερά μου ξεχύνεται σαν καταρράκτης από την κορυφή της σελίδες μέχρι τον πάτο.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με ένα animation το οποίο αναμέναμε με ανυπομονησία εδώ και καιρό και το οποίο πρέπει να δείτε για να μπορείτε να δηλώνετε ότι έχει δει τα πάντα. Είναι η εγγυημένα ξεκαρδιστική κωμωδία “Kung Fu Panda”, η οποία έχει για πρωταγωνιστή -προφανώς- ένα Panda, του οποίου το πεπρωμένο είναι να γίνει master στο Kung Fu και να νικήσει το μεγάλο κακό ώστε να σώσει τον κόσμο μπλα μπλα μπλα. Φυσικά το στρογγυλό από τη φύση του συμπαθές, ασπρόμαυρο ζώο, όχι μόνο δεν έχει καμία πρόθεση να μπλεχτεί σε επικίνδυνες αποστολές, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο τεμπέλικο από όλα τα ζώα στην Κοιλάδα της Ειρήνης, το ειδυλλιακό μέρος όπου ξεκινάει η εκπαίδευση όλων των master. Οι δύο έμπειροι σκηνοθέτες αποθεώνουν το υλικό που έχουν στα χέρια τους και ειδικά οι σκηνές της εκπαίδευσης θα σας κάνουν να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια. Στην Αμερική η ταινία έσπασε τα ταμεία σαν τούβλα, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 210 εκατομμύρια δολάρια, ενώ και στο imdb η βαθμολογία του είναι 7,9 στα 10. Τις φωνές των ζώων έχουν αναλάβει μεγάλα ονόματα με πρώτον και καλύτερο (και καταλληλότερο για το ρόλο του βαριεστημένου πάντα) τον Τζακ Μπλακ, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Ντάστιν Χόφμαν, τον Τσάκι Τσαν, τη Λιούσι Λιου και την Αντζελίνα Τζολί.

Μιας και αναφέραμε την Τζολί, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο “Wanted' όπου πρωταγωνιστεί και παίζεται για τρίτη εβδομάδα στην πόλη μας. Είναι μια περιπέτεια δράσης, μεταφορά ενός κόμικ, άρα καλό είναι να είστε προετοιμασμένη ότι σε βάρος της ρεαλιστικότητας θα δείτε πλούσια εφέ, εντυπωσιακές εκρήξεις, τρένα να περνάνε μέσα από ουρανοξύστες, σφαίρες να συγκρούονται στον αέρα και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Eyecandy, αλλά και άποψη και στυλ από τον Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ που το σκηνοθετεί.

Πρεμιέρα έχει κάνει και η ταινία “You dont mess with the Zohan”, με έναν απ΄ “αγαπημένους” μου πρωταγωνιστές τον Άνταμ Σάντλερ. Φυσικά τον ανέφερα ειρωνικά γιατί θεωρώ ότι έχει πάρει μέρος σε τόσο άσχημες ταινίες, που ακόμα και πέντε όσκαρ να πάρει δεν εξιλεώνεται. Η καινούρια του ταινία είναι και πάλι κωμωδία, από αυτές που έχουν ορίσει το είδος της αμερικανιάς, αλλά δεν την έχω δει και έτσι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι για πέταμα. Από το ομολογουμένως αστείο trailer φυσικά μπορείτε να καταλάβετε όλη την υπόθεση η οποία έχει ως εξής: Ένας ισραηλινός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, σκηνοθετεί τον θάνατό του για να πάει στην Αμερική (πού αλλού;) και να γίνει κομμωτής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται πασίγνωστος όχι μόνο για τις ικανότητές του, αλλά και για τις “υπηρεσίες” που προσφέρει στις πελάτισσές του στο πίσω δωμάτιο του κομμωτηρίου. Κάποια στιγμή βέβαια η ταυτότητά του αποκαλύπτεται και ο Άνταμ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος. Δηλαδή παλαιστίνιους τρομοκράτες που μοιάζουν με φιγούρες του καραγκιόζη. Έφτασε τα 100 εκατομμύρια εισπράξεις στην Αμερική και στο imdb το 5,6 στα 10. Αξίζει να το δείτε; Σίγουρα ναι αν έχετε δει πολλές ταινίες του Σάντλερ και σας άρεσαν ή αν ακόμα θυμάστε με νοσταλγία τα ανέκδοτα του Τσάκωνα. Αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις δύο αυτές κατηγορίες καλύτερα να την αποφύγετε.

Παίζει και μία με τον Κέβιν Κόστνερ, τον οποίο μόλις τελείωσε το “Χορεύοντας με τους Λύκους” τον απήγαγαν εξωγήινοι και έβαλαν κάποιον άλλο, παντελώς ατάλαντο, στη θέση του. Με μόνη εξαίρεση το πολύ καλό, περσινό Mr Brooks, ο Κόστνερ έχει βάλει σκοπό να γυρίσει μόνο εισπρακτικές και καλλιτεχνικές αποτυχίες- ποιος ξέρει γιατί; Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τα σχέδια των εξωγήινων. Αυτή η ταινία λέγεται “Swing Vote” και έχει να κάνει με τις αμερικανικές εκλογές, που θα κριθούν σύμφωνα με το σενάριο από μία και μοναδική ψήφο, αυτή του Κόστνερ, που υποδύεται έναν loser και απαθή χωρικό. Πώς σας φάνηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: