Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Δεκέμβριος 27- I am Legend

Η ανυπομονησία είναι μεγάλη, μιας και το sequel του επιτυχημένου 2007 αναμένεται να κάνει πολύ σύντομα πρεμιέρα στις οθόνες μας. Το 2008 πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές των τελευταίων χρόνων και δίκαια θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων μας.

Στα υπόλοιπα έχουμε πρεμιέρα στη μέσα της εβδομάδας για το «I am Legend» με τον δημοφιλή Γουίλ Σμίθ. Το hype που είχε δημιουργηθεί από μεγάλες διαδικτυακές κοινότητες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιβεβαιώθηκε σε όλο του το μεγαλείο, στέλνοντας την ταινία στην πρώτη θέση των εισπράξεων την πρώτη εβδομάδα προβολής της και μάλιστα με το ποσό-ρεκόρ των 103 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γουίλ Σμίθ είναι ο «Ζωντανός Θρύλος» και εξαιτίας ενός ιού μένει (απ’ όσο ξέρει) ο μοναδικός άνθρωπος στη γη. Για να μην είναι, όμως όπως ο Τομ Χανκς στον «Ναυαγό» μόνος του σ’ όλη την ταινία και οι θεατές βαρεθούν, υπάρχουν και ορδές από ζόμπι που αρχίζουν να τον κυνηγούν κάθε βράδυ. Ο Σμιθ ψάχνει να βρει θεραπεία στηριζόμενος στη δική του ανοσία και δίνει την ευκαιρία στο σκηνοθέτη να γυρίσει όμορφα πλάνα στην ερημωμένη Νέα Υόρκη. Θέμα ανατριχιαστικό και αν καταφέρει να φτιάξει την ατμόσφαιρα του «28 μέρες μετά» θα έχει κερδίσει το στοίχημα. Πρώτη επιλογή για διασκέδαση στις γιορτές, αλλά θυμηθείτε ότι κάνει πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Συνεχίζεται το αστέρι του Βορρά», που στηρίζεται στην διάσημη τριλογία βιβλίων του Philip Pullman «His dark materials» και στην οποία πρωταγωνιστούν Kidman, Craig και η μικρή Dakota Blue Richards. Πολλά έχουν ακουστεί και δεν ξέρω πόσα εισιτήρια κατάφερε να κόψει στη χώρα μας την εβδομάδα που μας πέρασε, πάντως παρ’ όλη τη διαφήμιση και τη μαζική προώθηση την οποία είχε στην Αμερική, δεν κατάφερε να κάνει καλό άνοιγμα. Η ταινία έχει λίγο από Νάρνια, λίγο από Χάρυ Πότερ και ελάχιστα από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 44 εκατομμύρια δολάρια και λέω «μόλις» γιατί είναι μία παραγωγή που κόστισε τουλάχιστον 180 εκατομμύρια και πάνω στην οποία η New Line Cinema είχε επενδύσει πάρα πολλά. Οι λόγοι για αυτή την παταγώδη αποτυχία είναι πολλοί και ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε η ταινία στην Αμερική από πλήθος χριστιανικών οργανώσεων. Θεωρώντας ότι η τριλογία του Pulman επιτίθεται στην εκκλησία και προβάλει την αθεία, εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της, επηρεάζοντας το σε μεγάλο ποσοστό πουριτανικό και φανατικά θρησκευόμενο κοινό. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσε και η καθολική εκκλησία, θεωρώντας ότι απειλείται από ένα φανταστικό παραμύθι. Σαν αποτέλεσμα οι οικογένειες δεν πήγαν στην ταινία και απ’ ότι φαίνεται δεν θα γυριστεί δεύτερο μέρος.

Φυσικά εξακολουθεί να προβάλλεται η καθηλωτική ταινία του Φρανκ Νταραμπόντ «Mist», που είναι βασισμένη σε ένα από τα καλά βιβλία του Στίβεν Κινγκ. Η ταινία πάντως έχει διαφορετικό τέλος από το βιβλίο, το οποίο το έχει εγκρίνει και ο συγγραφέας. Καταπληκτική ταινία, αλλά φροντίστε να μην βγάλετε εισιτήρια κοντά σε μεγάλη παρέα. Ειδικά αν είναι οι κλασικοί, απαράδεκτοι φασαριόζοι που μαζεύονται σε θρίλερ για να γελάσουν, σας εγγυώμαι ότι θα σας βγάλουν απ’ τα ρούχα σας. Τεσσεράμισι αστέρια στα πέντε, λοιπόν για την «Ομίχλη».

Ο «American Gangster» του Ridley Scott, έχει στήσει το δίκτυο παρανομίας του και στα Γιάννενα με Russell Crowe και Dengel Washington να βάζουν σοβαρές υποψηφιότητες για υποψηφιότητες για όσκαρ. Ένας cool αρχιμαφιόζος, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 χτίζει μία πανίσχυρη αυτοκρατορία, διακινώντας ηρωίνη μέσα στα φέρετρα των στρατιωτών από το Βιετνάμ. Πολύ δυνατό.

Αν η διάθεσή σας είναι λίγο πιο παιδική έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορα animation που περιλαμβάνουν καρχαρίες, μέλισσες και άλλα χαρούμενα ζωάκια. Αν έχετε δει το «Bee Movie» τότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι τα χαριτωμένα σκιουράκια στο «Alvin and the Chipmunks», τα οποία στην Αμερική εκτός από πολλά βελανίδια μάζεψαν ούτε λίγα, ούτε πολύ, 50 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Την επόμενη φορά που θα διαβάζετε τη στήλη, θα έχετε αλλάξει και ημερολόγιο. Καλές γιορτές κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: