Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Μάιος 15- Wanted


Για σήμερα αναζήτησα τις μεγάλες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα σε λίγο καιρό και έγραψα ένα μικρό κομμάτι για τέσσερις από αυτές, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.


The Incredible Hulk

13 Ιουνίου

Ο Hulk κάνει επίδειξη δύναμης και επιτίθεται στις μεγάλες οθόνες, πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη εκδοχή του Ανγκ Λι, η οποία συγκέντρωσε τα πυρά κριτικής και κοινού. Στο imdb.com η βαθμολογία εκείνης της ταινίας είναι 5,8 στα δέκα, δεν συνάντησα κανέναν που να του άρεσε, ενώ και οι συνολικές του εισπράξεις κατάφεραν απλώς να αγγίξουν το δυσθεώρητο budget της. Τώρα με άλλο σκηνοθέτη και με τους Edward Norton και Liv Tyler στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, φιλοδοξεί για κάτι καλύτερο. Το ερώτημα είναι αν το «Incredible Hulk», θα καταφέρει να βγει απ’ τη σκιά ενός άλλου υπερήρωα της Marvel, του Iron man, ο οποίος ένα μόνο μήνα πριν, κατάφερε να αναδειχθεί στο πρώτο μεγάλο blockbuster της φετινής θερινής σεζόν. Η υπόθεση είναι κλασική, καθώς ο καθηγητής Bruce Banner, προσπαθεί να κατανοήσει και εν συνεχεία να θεραπεύσει την «ασθένεια» που τον μετατρέπει σε τέρας. Δεν είναι και «Transformers», αλλά θα χορτάσουμε με τόνους τσαλακωμένης λαμαρίνας.

The Happening

13 Ιουνίου

Να μία ταινία η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί πολυαναμενόμενη, εξίσου από οπαδούς και πολέμιους του σκηνοθέτη. Ο Ινδός Night Syamalan (πολύ κλισέ να αναγράφεται δίπλα στο όνομά του, η «Έκτη Αίσθηση»), μετά το αστικό παραμύθι «Lady in the Water» αποφασίζει να επιστρέψει σε ένα είδος με το οποίο αισθάνεται πιο άνετα, το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Όσο κι αν επικρίθηκε ο «Οιωνός», για μένα ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες του 2002 και απ’ όσα μπορούμε να μαντέψουμε απ’ το δυσερμήνευτο trailer του «Happening», ο Syamalan επιχειρεί να δημιουργήσει αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Άλλωστε και στο επίσημο site της ταινίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρώτα διαβάσαμε τους οιωνούς και τώρα αυτό συμβαίνει. Σύμφωνα με την υπόθεση, μία οικογένεια προσπαθεί να ξεφύγει από μία φυσική (;) καταστροφή, που αποτελεί μεγάλης κλίμακας απειλή για την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για όσκαρ Mark Wahlberg και είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο μικρό ρόλο θα εμφανίζεται κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Wall-E

27 Ιουνίου

Ένα ακόμα animation που προκύπτει απ’ τη συνεργασία της pixar με τη Walt Disney, είναι το «Wall-E», ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, που εκτυλίσσεται το 2.700 μ. Χ. Για κάποιο λόγο η ανθρωπότητα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον πλανήτη, στον οποίο έχει ξεχαστεί σε λειτουργία ένα τελευταίο ρομπότ. Μετά από εκατοντάδες χρόνια απομόνωσης, μοναξιάς και ρουτίνας (μιας και συνεχίσει την καθημερινή του εργασία), ο Wall-E, ανακαλύπτει έναν νέο σκοπό στη ζωή του. Συναντιέται με ένα ρομπότ που ονομάζεται Eve και το οποίο έχει σταλθεί να ερευνήσει κατά πόσο ο πλανήτης μπορεί και πάλι να κατοικηθεί. Η Eve φεύγει για να μεταφέρει τα νέα δεδομένα που συνέλλεξε και ο Wall-E, αποφασίζει να την ακολουθήσει σε μία διαστημική περιπέτεια σε όλο το γαλαξία. Καλό θα είναι αν δεν έχετε βαρεθεί ακόμα τα animation καρμπόν του τελευταίου καιρού, αλλά σε διαφορετική περίπτωση αναζητήστε το μαγευτικό παραμύθι του Michel Ocelot «Azur et Asmar».

Wanted

27 Ιουνίου

Τέλος, κάτι που υποψιάζομαι ότι θα γίνει μια απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Ο Ρώσος Timur Bekmambetov, έγινε γνωστός με τις δύο πρώτες εντυπωσιακές ταινίες μιας τριλογίας αστικής φαντασίας, τους «Φύλακες της Νύχτας» και τους «Φύλακες της Μέρας». Τώρα κάνει ένα διάλειμμα και ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να σκηνοθετήσει το «Wanted», αφού προηγουμένως η Universal αποφάσισε να του εμπιστευτεί ένα τεράστιο budget, πρωτοκλασάτους ηθοποιούς και την αιχμή της τεχνολογίας των cgi. Πρωταγωνιστεί ο James McAvoy, στο ρόλο του απαθούς Wesley ο οποίος μυείται σε μία αδελφότητα δολοφόνων από την Angelina Jolie και τον απαραίτητο Morgan Freeman. Οι πρώτες εικόνες σε συνδυασμό με την εμπειρία του Bekmambetov, συνηγορούν ότι θα παρακολουθήσουμε μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ταινίες του είδους. Οι χαρακτήρες είναι παρμένοι από το ομώνυμο κόμικ, το οποίο διαφημίζεται ως πιο σκοτεινό απ’ το V for Vendetta και Sin City. Αν σας αρέσει, τότε κάντε υπομονή έως το 2009, οπότε και ο Bekmambetov ολοκληρώνει την τριλογία του με το «Twilight Watch».

Δεν υπάρχουν σχόλια: