Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Νοέμβριος 13- The day the earth stood still


Καθώς ο χειμώνας καταφτάνει με την παγωμένη ανάσα του, αργά αλλά σταθερά θερμαίνεται το κινηματογραφικό τοπίο με όλο και καλύτερες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα. Αν διψάτε για ασταμάτητη δράση η λύση για σας είναι φυσικά ο Bond, ενώ αν θέλετε τροφή για σκέψη ανεβάστε στη λίστα με τις προτεραιότητές σας το γερμανικό “Die Welle”, που αξίζει τέσσερα αστέρια στα πέντε. Εγώ πάντως θα σας προσκαλέσω σε ένα μικρό άλμα στο μέλλον, για να δούμε μερικές σημαντικές παραγωγές που θα φτάσουν μέσα στους επόμενους μήνες στη χώρα μας.


The tale of Despereaux


Ξεκινάμε με ένα animation που μάλλον φιλοδοξεί να βαδίσει στα βήματα του Σρεκ. Είναι εποχής, είναι παραμύθι και το καστ των γνωστών ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές του θα καταλάμβανε τη μισή σελίδα αν αποφάσιζα να τους απαριθμήσω. Τρεις αταίριαστοι χαρακτήρες, θα δουν τα πεπρωμένα τους να διασταυρώνονται προς τέρψιν των θεατών και για χάρη της πριγκίπισσας ενός κάστρου. Πρωταγωνιστούν ένα συμπαθές ποντίκι που προτιμάει να διαβάζει τα βιβλία παρά να τα τρώει, ένας αρουραίος που θέλει να φύγει από το μπουντρούμι στο οποίο έχει περάσει τη ζωή του και μία ταπεινή υπηρέτρια. Το “Tales of Desperaux” δεν είναι της pixar, βασίζεται σε μυθιστόρημα, έχει ευρωπαϊκό χρώμα στην παραγωγή και σκηνοθέτης είναι ο έμπειρος του είδους Robert Stevenhagen.


The Spirit


Αυτή η ταινία θα είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της περιόδου των διακοπών των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μία ακόμα μεταφορά κόμικ, ενός σκοτεινού κόμικ δράσης με πρωταγωνιστή έναν νεαρό και ιδεαλιστή αστυνομικό, ο οποίος σκοτώνεται νωρίς πάνω στο καθήκον και επιστρέφει απ' τους νεκρούς (γιατί όχι;) προκειμένου να πολεμήσει τις δυνάμεις του απόλυτου κακού που έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στην φανταστική, παρηκμασμένη Central City. Παίζουν η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σάμιουελ Τζάκσον, η Έβα Μέντεζ και ο Γκάμπριελ Μάχτ στον ομώνυμο ρόλο. Οι γενικές γραμμές του σεναρίου θυμίζουν ένα μείγμα “Ρόμποκοπ” και “Sin City”, κάτι που είναι αναμενόμενο αν παρατηρήσουμε ότι σκηνοθέτης είναι ο διάσημος συγγραφέας κόμικ Φρανκ Μίλερ. Θυμίζω για τους ξεχασιάρηδες ότι έχει γίνει πασίγνωστος από τη σειρά “Sin City” και από τους Τριακόσιους. Επίσης είχε γράψει τα σενάρια από τα “Ρόμποκοπ” 2 & 3, των οποίων ελπίζω να έχουν καταστραφεί όλες οι κόπιες ώστε να μην μπορεί κανείς να τα ξαναδεί. Μιας και αναφέρθηκε το “Sin City” και όπως έχετε καταλάβει κοιτάμε πολύ μπροστά, σημειώστε ότι αναμένουμε το 2010 και το 2011 τα δύο sequel της πρώτης ταινίας.


The day the earth stood still


Να ένα remake που ήδη έχει δημιουργήσει hype στους οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας και όχι μόνο. Η πρωτότυπη εκδοχή βγήκε στις αίθουσες το 1951 και όχι μόνο έγινε πασίγνωστη, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μία σχετική κουλτούρα πίσω της. Η ταινία έχει κεντρικό θέμα της επίσκεψη εξωγήινων και όπως αντιλαμβάνεστε, ειδικά εκείνη την εποχή, ήταν ένα θέμα που φοριόταν πολύ. Η τότε ταινία θεωρήθηκε κλασική, σίγουρα έχετε δει τις χαρακτηριστικές ρετρό αφίσες της και ακόμα και σήμερα βρίσκεται στη λίστα με τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του imdb, της μεγαλύτερης online κινηματογραφικής βάσης δεδομένων του πλανήτη. Τι συμβαίνει στην ταινία; Ένας εξωγήινος με υπερδυνάμεις εμφανίζεται στη γη και με ήρεμο τόνο λέει στους ανθρώπους ότι έχουν δύο επιλογές. Ή θα μάθουν να ζουν σε αρμονία μεταξύ τους και με τον πλανήτη ή πολύ απλά η γη θα καταστραφεί από τη φυλή του. Στην φετινή εκδοχή, στο ρόλο του απαθούς και ψυχρού εξωγήινου τοποθετήθηκε πολύ έξυπνα ο Κιάνου Ριβς, ενώ στο πλάι του θα είναι η πολύ καλή ηθοποιός Τζένιφερ Κόνελι. Ένας ακόμα λόγος για να τη δείτε είναι ότι πριν από αυτή την ταινία θα προβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα το trailer μίας άλλης πολυαναμενόμενης ταινίας, του “Wolverine” με τον Χιου Τζακμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: