Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Μάιος 17- Scoop

Πλησιάζει το καλοκαίρι και πολλοί από μας ήδη ονειρεύονται ταξίδια σε μακρινές θάλασσες και εξωτικές παραλίες. Αν σε παλαιότερες διακοπές είχατε την τύχη να βρείτε ένα μαύρο μαργαριτάρι ή να ανακαλύψετε μισοθαμμένο στην άμμο το σεντούκι ενός νεκρού, τότε καλά θα κάνετε να αρχίσετε να ετοιμάζετε και πάλι τα πράγματά σας, γιατί η ώρα πλησιάζει. Την επόμενη εβδομάδα και σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα, έρχονται οι Πειρατές της Καραϊβικής, απειλώντας να μας παρασύρουν σε μια περιπέτεια κυριολεκτικά ως το τέλος του κόσμου.
Το έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακό cast εμπλουτίζεται και η τριλογία κατεβάζει αυλαία σε μία ταινία που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε εισπρακτική και καλλιτεχνική προσδοκία. Τζόνυ Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι γίνονται ένα κουβάρι ξιφομαχώντας σε γέφυρες, βρίζοντας πειρατικά και ακροβατώντας σε σανίδες και ξάρτια. Στο προσκήνιο επανέρχονται φουρτουνιασμένοι ωκεανοί, ανελέητοι κανονιοβολισμοί, διπρόσωπα πληρώματα, ριψοκίνδυνα ρεσάλτα και ο απαράβατος πειρατικός κώδικας τιμής τον οποίο οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε πιστά κάνοντας κρατήσεις εισιτηρίων.
Από τις ταινίες που ήδη προβάλλονται, υπάρχει το «Alter Ego» με θέμα την μουσική και τον Σάκη Ρουβά, που καλείται να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη προκατάληψη. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία ενός διάσημου ροκ συγκροτήματος, καθώς η αντίστροφη μέτρηση προς την διάλυσή του έχει αρχίσει. Η είσοδος μιας απλής κοπέλας, της Αριάδνης, στη ζωή του ροκ σταρ Στέφανου και στην καθημερινότητα των μελών του συγκροτήματος, πυροδοτεί αναπάντεχες εξελίξεις και θα αναγκάσει τους πρωταγωνιστές να επανεξετάσουν όσα πιστεύουν πάνω στη φιλία και την αγάπη. Οι ερμηνείες είναι πειστικές και η φροντισμένη σκηνοθεσία του Νίκου Δημητρόπουλου στηρίζει και προφυλάσσει τον Ρουβά. Γενικά το «Alter Ego» δεν είναι καθόλου κακή ταινία, είναι μια ακριβή, ελληνική παραγωγή, που κάνει έκδηλη την προσπάθεια για ανάδειξη και δημιουργία εγχώριων ινδαλμάτων. Το αποτέλεσμα την δικαιώνει και γι’ αυτό και η καλή βαθμολογία με τρία αστέρια στα πέντε.
Ο Spiderman στην τρίτη εβδομάδα προβολής του έχει να αντιμετωπίσει εκτός απ’ την πληθώρα των εχθρών του και σημαντικές απώλειες στα ταμεία. Αν ενδιαφέρεστε για αστείες αγελάδες υπάρχει το animation «Φάρμα Στόρυ», ενώ αν ενδιαφέρεστε για συναισθηματικούς λυκανθρώπους το σοφιστικέ «Blood and Chocolate». Επίσης προβάλλεται το «Lonely Hearts» με τον Τραβόλτα, που αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο κατ’ εξακολούθηση δολοφόνων την δεκαετία του ’40.
Για dvd και για όσους προτιμούν τις ιδιωτικές προβολές, υπάρχουν δύο προτάσεις αυτή την εβδομάδα, ώστε να επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας. Αν θέλετε να προβληματιστείτε με το περιεχόμενο και να χορτάσετε με την αψεγάδιαστη εικόνα, προτιμήστε το πολυσυζητημένο «Βαβέλ», του βραβευμένου Αλεχάντρο Ιναρίτου. Η ταινία είναι μια ανάλυση του πως φαινομενικά ασήμαντες επιλογές της καθημερινότητάς μας, μπορεί να οδηγήσουν σε συνταρακτικά γεγονότα και να επηρεάσουν ζωές ολότελα αγνώστων ανθρώπων. Ένα πολύχρωμο παζλ ιστοριών από όλον τον κόσμο, συνδέεται υπό το πρίσμα μιας πολυσύνθετης αφηγηματικής πλοκής, οδηγώντας σε ένα λυτρωτικό φινάλε. Εξαιρετικά δυνατή ταινία και ευτυχώς όχι τόσο καταθλιπτική όσο τα «21 γραμμάρια».
Αν θέλετε να γελάσετε με την καρδιά σας υπάρχει η περσινή ταινία του Γούντυ Άλεν «Scoop», που αν και πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ήταν αναμφίβολα απ’ τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς. Η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Γούντυ Άλεν δίνουν ρεσιτάλ ανοησίας προσπαθώντας να εξιχνιάσουν μια σειρά εγκλημάτων που υποτίθεται πως έχει διαπράξει ο Βρετανός ευγενής Χιου Τζάκμαν. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι μνημειώδεις γκάφες του νευρικού μάγου Σπλεντίνι υπόσχονται μια απολαυστική κινηματογραφική βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: