Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Ιούνιος 7- Old boy

Η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία των Πειρατών στις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής τους στον κόσμο (400.000.000 $ εισπράξεις), μάλλον οδηγεί τους παραγωγούς να αναθεωρήσουν όσα αρχικά υποστήριζαν, μέχρι και στα δελτία τύπου. Πιθανότατα το «Στο Τέλος του Κόσμου» δεν θα είναι η τελευταία ταινία του franchise, σύμφωνα με δηλώσεις των συντελεστών, αλλά δε νομίζω πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τους φανατικούς οπαδούς της ταινίας και του Τζόνυ Ντεπ.
Αν είστε ανάμεσα στους λίγους που δεν έχουν δει ακόμα την ταινία τότε, πού έχετε το μυαλό σας; Από την φαντασία του σκηνοθέτη και των σεναριογράφων έχουν ξεπηδήσει ναυμαχίες μέσα σε ανεμοστρόβιλους, ξιφομαχίες πάνω σε κατάρτια, ασταμάτητοι κανονιοβολισμοί και αλλεπάλληλες σκηνές τρανταχτού γέλιου. Μην προσπαθείτε να κρατήσετε λογαριασμό για το ποιος είναι με ποιον και ποιον προδίδει. Μην ξεχνάτε ότι είναι όλοι τους πειρατές.
Συνεχίζεται η πολεμική ταινία «Οι Σημαδεμένοι» («Home of the Brave»), που περιλαμβάνει ρεαλιστικές συγκρούσεις στην Βαγδάτη και καταλήγει πως το σπίτι των γενναίων δεν είναι η πατρίδα τους, αλλά το πεδίο της μάχης.
Η επόμενη πρεμιέρα blockbuster έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου και πρόκειται για την αναμενόμενη τέταρτη ταινία με τον Bruce Willis στον ρόλο του «πολύ σκληρού για να πεθάνει». Επίσης έχει κυκλοφορήσει το trailer του Rambo 4, που την επόμενη σεζόν επιτήθεται με τα πολυβόλα του στην Μπούρμα, για να σώσει μία ομάδα ακτιβιστών.
Μιας και οι επιλογές στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι σχετικά περιορισμένες, θα σας προτείνω δύο dvd, για μία σινεφίλ βραδιά στο σπίτι σας. Από την Αργεντινή έρχονται οι «9 Βασίλισσες» του Αλφόνσο Κουαρόν και είναι μια εξαιρετικά καλογυρισμένη και καλογραμμένη περιπέτεια στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, όπου δύο πολυμήχανοι τύποι σκαρφίζονται κάθε πιθανό και απίθανο κόλπο για να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους συμπολίτες τους. Το μεγάλο κόλπο, όμως που αναλαμβάνουν αποδεικνύεται
Αν προτιμάτε εντονότερους ρυθμούς, τότε υπάρχει το κορεατικό «Old Boy». Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απάγεται χωρίς να ξέρει γιατί κι από ποιον και φυλακίζεται σε ένα δωμάτιο για 15 χρόνια. Όταν απελευθερώνεται έχει πέντε μέρες για να ισορροπήσει ανάμεσα στην δίψα για εκδίκηση και στην περιέργεια να μάθει τους λόγους της κράτησής του. Φοβάμαι ότι σε ορισμένες σκηνές γίνεται υπερβολικά βίαιη, αλλά σε γενικές γραμμές το «Old Boy» είναι ένα μικρό διαμάντι και δεν απέσπασε άδικα 19 υποψηφιότητες για βραβεία σε φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: