Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Μάιος 31- Πειρατές της Καραϊβικής

Οι Πειρατές κατέφτασαν και απέδειξαν ότι δεν είναι ακατόρθωτο για τα sequel μιας ταινίας να κρατηθούν στα υψηλά στάνταρ που έθεσε η πρώτη της σειράς, αν όχι να τα ξεπεράσουν. Ο σκηνοθέτης Gore Verbinski, ξόδεψε με σύνεση κάθε δεκάρα από τα 200.000.000 δολάρια που κόστισε το «Στο Τέλος του Κόσμου», για να συνθέσει ένα ανυπέρβλητο και χορταστικό οπτικοακουστικό θέαμα. Δεν ξέχασε, όμως να εμβαθύνει εκ νέου στους χαρακτήρες και στην ιστορία, συνδέοντας στοιχεία και μικρολεπτομέρειες που εμφανίζονταν στις δύο προηγούμενες ταινίες και χρησιμοποιώντας εμπνευσμένα κωμικά στοιχεία. Τελικά οι «Πειρατές» είναι μία από τις καλύτερες φετινές ταινίες που πιθανότατα αν και από ασυνήθιστη κατηγορία, θα διεκδικήσει δυναμικά μερίδιο στην πίτα των όσκαρ.
Επειδή σίγουρα πολλοί από εσάς δεν την έχετε δει ακόμα δεν θα σας χαλάσω τη μαγεία αναφέροντας το τέλος, σίγουρα όμως η τριλογία έκλεισε με τον καταλληλότερο τρόπο. Στην ταινία θα συναντήσετε και πάλι όλο το εξωφρενικό πλήρωμα του Τζόνυ Ντεπ, που στην προηγούμενη ζωή του πρέπει να ήταν όντως καπετάνιος σε πειρατικό καράβι. Χωρίς αμφιβολία το σύνολο βραβεύεται με τέσσερα αστέρια στα πέντε, αφήνοντάς μας μία λυπημένη γεύση στο στόμα, γιατί ίσως δεν ξαναζήσουμε τόσο ζωντανά το πειρατικό όνειρο που όλοι έχουμε μέσα μας.
Παραμένοντας σε δράση, έκανε πρεμιέρα η πολεμική ταινία «Οι Σημαδεμένοι» («Home of the Brave» ο αγγλικός τίτλος), που έχει να κάνει με τον πόλεμο που διεξάγουν στο Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις. Ξεκινάει σαν καταιγιστική περιπέτεια με ρεαλιστικές απεικονίσεις των οδομαχιών στη Βαγδάτη και καταλήγει ως δραματική αναπαράσταση της ζωής των πεζοναυτών μετά τον πόλεμο. Τελικά το σπίτι των γενναίων δεν είναι η πατρίδα τους, αλλά το πεδίο της μάχης. Παίζει και ο Σάμιουελ Τζάκσον, αλλά το αποτέλεσμα ως σύνολο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για να ξεπεράσει τα δύο αστέρια.
Στις υπόλοιπες προβολές και απ’ την καλύτερη προς την πιο αδύναμη ταινία έχουμε: το «Painted Veil», το «Alter Ego», τις «Δέκα Πληγές», το «Νεκρό Κορίτσι» και το θρίλερ «Το Ωτοστόπ του Τρόμου». Για κάτι με περισσότερο στυλ, από την επόμενη εβδομάδα έρχεται και η πολυπληθής παρέα των ληστών καζίνο, δηλαδή η «Συμμορία των Δεκατριών».
Για dvd αυτήν την εβδομάδα θα προτείνω μία σειρά δράσης που ξεκίνησε να προβάλλεται πέρσι στην Αμερική. Οι περισσότεροι ήδη θα έχετε παρακολουθήσει μετά μανίας κάποια πρόσφατη σειρά όπως Lost, 24, Sex and the City, Heroes, και δεν μπορεί παρά να έχετε ακουστά και το «Prison Break». Η ασυνήθιστη υπόθεση καταφέρνει να κεντρίσει κατευθείαν το ενδιαφέρον του θεατή. Ένας μικροκακοποιός εξαιτίας μίας πολιτικής συνωμοσίας φυλακίζεται σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας και καταδικάζεται σε θάνατο. Όταν τα ένδικα μέσα για την αθώωσή του εξαντληθούν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεφύγει. Ο πολυμήχανος αδερφός του κρύβει σε ένα τατουάζ που καλύπτει όλο του το σώμα τα σχέδια της φυλακής και φυλακίζεται στο ίδιο ίδρυμα διαπράττοντας μία σκηνοθετημένη ληστεία.
Τα επεισόδια της σειράς έχουν γερές δόσεις αγωνίας, καθώς ο πρωταγωνιστής (Wentworth Miller) μπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις μες στη φυλακή και καλείται να επιστρατεύσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα μέχρι να φτάσει στον σκοπό του. Η σειρά έχει μεγάλο budget, τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικές φυλακές και δεν λείπουν οι σκηνές που θυμίζουν «Ρίτα Χέιγουρθ: Τελευταία Έξοδος» και «McGyver». Αν έχετε την καλή διάθεση να παραβλέψετε ορισμένες απιθανότητες στην υπόθεση, τότε σίγουρα θα διασκεδάσετε και μετά το τελευταίο επεισόδιο θα αισθανθείτε πως χάσετε μερικούς φίλους των οποίων τις ζωές είχατε γνωρίσει καλά. Η δεύτερη σεζόν της σειράς προβλήθηκε φέτος, αλλά δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία και οι παραγωγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: