Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Ιούλιος 26- Death Proof

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα και οι επιλογές που θα ανοιχθούν μπροστά σας στις αίθουσες Odeon του Παραλιμνίου, λογικά δεν θα σας ενθουσιάσουν. Κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα η νέα ταινία του Quentin Tarantino με το όνομα «Death Proof», δηλαδή κάτι σαν «άτρωτος». Ο Tarantino ειδικά στην Αμερική έχει πετύχει μέγιστη προβολή για τις δουλειές του και εξαιτίας του ανελέητου marketing έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, που τον ακολουθεί τυφλά. Κατά τη γνώμη μου όλες οι ταινίες του είναι υπερ-εκτιμημένες, με εξαίρεση ίσως το ωμό και ανυπόκριτο για την εποχή του «Pulp Fiction». Αυτή εδώ έχει να κάνει με έναν παλαβό τύπο, που χρησιμοποιεί το υπερφυσικών δυνατοτήτων του αμάξι, για να σκοτώνει γυναίκες. Στην Αμερική προβλήθηκε μαζί με μία άλλη ταινία, ως «Grindhouse Effect» και απέτυχε παταγωδώς. Λογικά δεν θα έχει καλύτερη τύχη εδώ, αφού ο σκηνοθέτης φρόντισε μεταξύ άλλων να βάλει και στην θέση του πρωταγωνιστή τον εγγυητή b-movies Κερτ Ράσελ.
Στην Γαλλία ο Luc Besson εξακολουθεί να υποστηρίζει παραγωγές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και έτσι υπογράφει το απλοϊκό σενάριο για το «TAXI 4» (ή Τ4ΧΙ, όπως είναι στην αφίσα), που αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας. Αν σας άρεσαν τα τρία προηγούμενα με τους τρελούς ρυθμούς τους, υποθέτω θα σας διασκεδάσει και αυτό, αλλά κρίνοντας από την αμέσως προηγούμενη ταινία, δεν θα είχα μεγάλες προσδοκίες. Το σίγουρο είναι ότι οι ήρωες σκοπεύουν να σπάσουν κάθε όριο ταχύτητας.
Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα οι «Transformers» φαντάζουν ιδανική επιλογή για ένα βράδυ δράσης. Στην μεγάλη οθόνη τσαλακώνονται τόνοι ψηφιακής λαμαρίνας και οι αναμετρήσεις ανάμεσα στα κάθε είδους ρομπότ είναι εντυπωσιακές. Μην κάνετε τον κόπο να συγκρατήσετε ονόματα και να τα ταιριάξετε με χαρακτήρες. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα και μόνη σημασία έχει η σωτηρία της Γης (που θα σωθεί- μην ανησυχείτε). Σε ίδιο θορυβώδες κλίμα και το «88 λεπτά» με τον Πατσίνο.
Το «Premonition» με την Σάντρα Μπούλοκ είναι ένα συμπαθητικό θρίλερ μυστηρίου για δύο αστέρια στα πέντε. Μία καταπιεσμένη γυναίκα μαθαίνει ότι ο άνδρας της σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο, όμως όταν ξυπνάει την επόμενη μέρα τον βρίσκει να περιφέρεται ζωντανός στο σπίτι. Την επόμενη μέρα ξυπνάει πάλι σε μία πραγματικότητα όπου ο άνδρας της θεωρείται νεκρός και η ιστορία συνεχίζεται. Είναι πιθανό να αυθυποβάλλεται και να σχηματίζει αυτές τις εμμονές στο μυαλό της ή στο τέλος να αποκαλυφθεί ότι η ίδια της είναι νεκρή. Τέλος πάντων πήρατε μία γενική ιδέα, αν σας αρέσουν αυτά δείτε το.
Υπάρχουν διάφορες προτάσεις για νύχτες dvd αυτή την εβδομάδα και μένει σε εσάς να επιλέξετε ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Ξεκινάμε με το πολυεπίπεδο υπαρξιακό αριστούργημα «Fountain» (2006) του Αρανόφσκι, που αφηγείται μία ιστορία αγάπης στο πέρασμα των αιώνων και έχει βαθμολογία 7,7 στο imdb. Εξαιρετική έκπληξη από τον γαλλόφωνο Καναδά ήταν το οικογενειακό δράμα «C.R.A.Z.Y.» (2005), που ανέλυε τις σχέσεις ανάμεσα σ’ έναν αυστηρό πατέρα και τους τέσσερις γιους του, ενώ αν σας αρέσουν οι συμπτώσεις και οι αλληλουχίες γεγονότων και αποφάσεων στη ζωή υπάρχει το «11:14» (2003).
Αν σας αρέσει να τρομάζετε, ανάμεσα στις καραβιές των θρίλερ που καταφτάνουν απ’ την Άπω Ανατολή ξεχωρίζει το κορεατικό «Tale of two sisters» (2003) με προσεγμένη σκηνοθεσία και αργούς ρυθμούς, ενώ αν είστε ορκισμένοι οπαδοί της δράσης ρίξτε μια ματιά στο «Στοίχημα του Σλέβιν» (2006). Ακούστηκε πολύ, το cast είναι ηχηρό, αλλά είναι λίγο προβλέψιμη και σχεδόν κάθε σκηνή της θυμίζει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: