Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Ιούνιος 21- Βασίλειο των Ουρανών

Το καλοκαίρι άρχισε να προβάρει τις θερμότερες μέρες του και όλο και συχνότερα η κλιματιζόμενη αίθουσα ενός multiplex, φαντάζει ως ο ιδανικότερος προορισμός για μία βραδινή έξοδο. Η παρέα των υπερ-ηρώων στο «Fantastic Four, Rise of the Silver Surfer» πήγε πολύ καλά στο άνοιγμά της στην Αμερική, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν πολλοί φανατικοί των κόμικ που διψούν για περιπέτειες πλημμυρισμένες με ειδικά εφέ. Παράλληλα η αστραφτερή συμμορία που ληστεύει καζίνο συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα απάτης, γέλιου και εκδίκησης, έχοντας μία στις δεκατρείς πιθανότητες να το πετύχει.
Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» ολοκληρώνουν νωχελικά το ταξίδι τους στις θάλασσες του κόσμου, έχοντας ήδη κουρσέψει 820.000.000 $ από τα ταμεία των κινηματογράφων και έχοντας αποσπάσει βαθμολογία 7,4 στο imdb. Αν σκοπεύετε να την δείτε αυτή την εβδομάδα, τότε έχετε κατά νου ότι υπάρχει μία κρυφή σκηνή, μετά τους τίτλους τέλους της ταινίας. Πρέπει με υπομονή να μείνετε στον κινηματογράφο απολαμβάνοντας τη μουσική του Χανς Ζίμερ, αλλά τελικά θα ανταμειφθείτε μαθαίνοντας τι έχουν απογίνει δύο από τους πρωταγωνιστές δέκα χρόνια μετά.
Εξακολουθεί να προβάλλεται το γαλλικό, σαγηνευτικό animation παραμύθι με ανατολίτικες επιρροές «Αζούρ και Ασμάρ». Ακόμα υπάρχει η ιταλική κωμική road-movie «Ο Καλύτερος εχθρός μου», η ανεξάρτητη αγγλική, ρομαντική «Cashback» που είναι χαμηλών τόνων, ενώ σε πιο νεανικό κοινό απευθύνεται «Γέφυρα για την Τεραμπίθια», που βαδίζει στα χνάρια της Νάρνια.
Στα προσεχώς και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται η επιστροφή του Bruce Willis στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4.0», που απ’ ότι φαίνεται δεν είχε προλάβει να σκοτώσει όλους τους τρομοκράτες στις τρεις ταινίες που προηγήθηκαν. Ακολουθεί ο τρίτος Σρεκ με μέτριες προσδοκίες, ο Αλ Πατσίνο σ’ ένα ανελέητο κυνηγητό για «88 Λεπτά», η κινηματογραφική μεταφορά ακόμα και των Transformers σε ακριβή παραγωγή Spielberg και σκηνοθεσία Michael Bay (Αρμαγεδδών, Περλ Χάρμπορ, Ο Βράχος), το παιδικό αξιώσεων «Ρατατούης» της Pixar που αγοράστηκε από την Walt Disney και η συνέχεια του Hostel. Για όσους είναι ανυπόμονοι και περιμένουν την επόμενη μεγάλη παραγωγή με ελληνικό θέμα κυκλοφόρησε το trailer του «El Greco». Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σμαραγδή και την μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.
Αν θέλετε τώρα να στήσετε την δική σας κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, τότε για αυτή την εβδομάδα έχω δύο προτάσεις, που από εντελώς διαφορετική σκοπιά αναλύουν τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης. Από την Ισπανία έρχεται η δραματική ταινία «Μίλα της» του Αλμοδοβάρ και είναι μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν νοσοκόμο και την ασθενή του, που έχει πέσει εδώ και χρόνια σε κώμα. Καταπληκτική σκηνοθεσία που προτάθηκε για όσκαρ, σενάριο που απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο και έξυπνα δοσμένες δόσεις ισπανικής κουλτούρας.
Η δεύτερη ταινία είναι το «Βασίλειο των Ουρανών» του Ridley Scott, που έχει να κάνει με τις σταυροφορίες και την ανακατάληψη της Ιερουσαλήμ από τον μεγαλύτερο ήρωα του αραβικού κόσμου, τον Σαλαντίν. Παρ’ όλο που στην πραγματικότητα η τελευταία επική μάχη δεν έγινε ποτέ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του «Μονομάχου» έστησε μία εξαιρετική ιστορική ταινία σε έναν πολύπαθο τόπο, στηλιτεύοντας τον θρησκευτικό φανατισμό και προβάλλοντας τα ιδανικά του αλτρουισμού και της ανδρείας. Φανταχτερά κοστούμια, πλεχτές πανοπλίες, μάχες σε χιονισμένα δάση, πανίσχυροι καταπέλτες, θεόρατοι πολιορκητικοί πύργοι και Για να απολαύσετε την ταινία σε όλο της το μεγαλείο, σας συστήνω να αγοράσετε την extended εκδοχή της, στην οποία ο σκηνοθέτης πρόσθεσε σχεδόν μία ώρα σκηνών βαθαίνοντας στην ανάλυση των χαρακτήρων και τοποθετώντας σε στερεότερες βάσεις την δομή της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: